NaRQ

Aktuellt

NaRQ – en smidigare process

Ett av systemets stora fördelar är att det skalar ner processen till endast tre steg. 

Att kalla processen vid kroppsinsmugglad narkotika för smidig är säkert en smula provocerande, kanske framför allt för de ofta utsatta människor som av olika skäl blir pressade till att smuggla in drogerna. Men för personalen, som tidigare fått arbeta under både riskfyllda, tidspressade och ohygieniska omständigheter, så är det just det ord som de själva använder för att beskriva sin erfarenhet med NaRQ. Eftersom systemet i princip sköter sig själv så innebär det en betydligt snabbare och säkrare process för personalen.

De tre stegen:

Steg 1: Separation

När toaletten spolas så transporteras innehållet från skålen in i tvättkammaren. Vatten sprutar sönder avfall och toalettpapper som sköljs ner i avloppet. Täta, icke-organiska föremål samlas i den centrala uppsamlingsbehållaren.

Steg 2: Sköljning

När avfall och papper har tagits bort så sköljs behållaren med rengöringsmedel från alla sidor. Detta desinficerar alla föremål och tar bort obehagliga lukter.

Steg 1 och 2 upprepas fyra minuter in i återhämtningscykeln för att säkerställa bästa resultat.

Steg 3: Torkning och hämtning

Varm luft blåser in i kammaren och tar bort överflödig fukt. Uppsamlingsbehållaren transporteras sedan till den främre luckan, varifrån den kan lyftas ut och innehållet inspekteras och bearbetas.

Vill du ha NaRQ till din arbetsplats?

Alla steg hanteras och övervakas av NaRQ.
Vill du ha NaRQ till din arbetsplats? Kontakta oss för att veta mer.